O nás

Pizza  |  Coffee  |  Wine

Příběh

Bylo to někdy v roce 2011, kdy jsme se poprvé seznámili s pizzaolem Tinem poblíž italské Gorizii v krásné pizzerii s kamennou pecí. Tehdy jsme naprosto propadli té neskutečné chuti. Ačkoliv je pizza de facto především jen mouka a voda, může mít tisíc chutí. S Tinem jsme se stali přáteli a on nás nechal nahlédnout do svojí kuchyně. Naučil nás svoje postupy přípravy těsta, techniky zrání, pečení na dřevě a všechno okolo. Nejprve pro to, abychom si takovou pizzu mohli udělat sami pro sebe, až budeme doma.

 

Ale už v té době vznikl a začal zrát nápad o vlastní pizzerii, kde bychom našim zákazníkům mohli zprostředkovat stejný chuťový zážitek. Trvalo to několik let, ale v roce 2018 byla založena La Cucina Nera. Konečně!

 

Zde si nyní vyrábíme těsto dle naší receptury z prvotřídní mouky, které necháme patřičně vyzrát. Sugo připravujeme z kvalitních italských rajčat a ostatní ingredience si pečlivě vybíráme. Pizzu pečeme tradičním způsobem na vysušeném dřevě při teplotě 400°C.

 

Prostě tak, jak to má být.

 

Přijďte ochutnat nebo si objednejte a dejte vědět, jak Vám chutnalo. Vaše názory nás zajímají.

 

La Cucina Nera

Tradiční způsob

pečení na dřevě

Aroma z pece na dřevo nic nenahradí. Tak to prostě je. U nás pečeme při teplotě cca 400°C.

Ruční

výroba

Žádné polotovary

a náhražky

Těsto dle naší receptury necháme patřičně uzrát. Každá pizza je ručně vytažená
Italské salámy a sýry českou alternativou nahradit nelze. Proto náhražky nepoužíváme.

Bez lahví

a plastu

Nepodporujeme jednorázové plastikové obaly, proto místo balených nápojů připravujeme vlastní nápoje

O nás  |  Pizzerie  |  Kontakt

Ochrana osobních údajů  |  Všebecné obchodní podmínky  |  Alergeny  |  Kariéra